Szemöldök tetoválás

Kiknek ajánlott?

Azoknak akik úgy érzik:

 • Szemöldökük hiányos
 • Túl világos a színe
 • Formátlan az alakja
 • Nem elég dús, évek alatt megritkult
 • Nem illik az arcához, stílusához
 • Ha zavar, hogy túl kerek a formája
 • Ha a szőr teljesen kikopott

Ha ezek közül egy is igaz, akkor érdemes belevágnod a szemöldök tetoválásba

Szemöldök tetoválás típusai:

 • MasterBrows : Ez egy új általunk fejlesztett technika, mely nagyon hasonlít a Soft Powderre.nagyon hasonlít egymásra. A fő különbség, hogy a Soft Powdernél a szemöldök minden oldalról púderes, nincs alul, felül sem pedig elől éles kontúrvonal, csak lágy porózus hatás.
  Míg a Master Brows technika lényege, hogy alul és felül a szemöldök kontúrosabb, jobban kidolgozott, viszont az eleje sokkal lágyabb a púderesnél. Így összességében sminkeltebb hatást kelt, de mégsem feltűnő.
 • Soft Powder szemöldök: Púderes hatású szemöldök a satír új forradalma. Lényege, hogy úgy néz ki, mint mikor por és ecset segítségével sminkeled a szemöldököd kontúr és határozott vonal nélkül. Sokkal természetesebb a régi, hagyományos kontúros satírral szemben. Hatalmas sikere van világszerte!

 • Szálazott technika: Melynek lényege a szőrszálak imitálása sminktetováló gép, vagy kézi eszköz segítségével. Ennek a technikának a legújabb trendje az úgynevezett “japán/microblading” módszer. A szálazás egy rendkívül összetett folyamat. Célja, hogy a természeteshez legjobban hasonlító szemöldök tetoválást készítsünk. Ilyenkor mérvadó a saját szőrzet sűrűsége, teltsége, színe. A szálak irányának kialakításakor a szőrszálak növekedési irányát vesszük figyelembe. Semmiképp sem csak párhuzamos szálrendezést alkalmazunk, ugyanis a természetes szőrök növekedése sem ilyen. Tudni kell, hogy szálazott szemöldök nem a tartósságáról híres, hanem a természetességéről! Évente érdemes frissíteni, hogy mindig szép legyen.

 • Hibrid technikával: Ez a módszer a microblading és a gépi tetoválás mixe. Először a kézi eszközzel végzünk szálazást, majd gép segítségével a tetovált szálak közé vagy szálazunk vagy apró satíros mozdulatokkal dúsítjuk a szemöldököt. Ezt a technikát leginkább, akkor alkalmazzuk, amikor valakinek régi satíros tetoválása volt és elhaványodott annyira, hogy abból egy természetes szálas hatású szemöldököt készíthessünk.
 • Microblading technika: Melynek lényege, hogy a sminketoválást nem egy motor által vezérelt gép végzi, hanem egy egyszerű tollszerű eszköz, ami gyakorlatilag úgy működik, mint egy penna, amelynek a végére apró pici tűket helyeznek el. Nem árammal működik, hanem a sminktetováló keze “vezérli”.
  Ez a módszer képes a legrealisztikusabb szálas szemöldök tetoválást elkészíteni, mivel a tűk elhelyezése egy pici kis pengére hasonlít. Így valóban annyira vékony szálakat lehet vele produkálni, mint amilyen vékony maga a szemöldökön lévő szőrszál.
  Ez az új sminktetoválás technika leginkább azoknak ajánlott, akiknek még nem volt tetoválva a szemöldökük vagy már annyira elhalványodott, hogy alig észrevehető a régi tetoválás. Ugyanis ekkor tud igazán szépen és természetesen beleolvadni a természetes szőrszálak közé.
  A japán szemöldök kevésbe tartós, mint a gépi szálazás vagy satírozás. Élettartama 12-18 hónapra becsült, szemben a hagyományos évekre szóló eljárással.
  Az a véleményem - sok elrontott szemöldök tetoválást láttán, - hogy a rövidebb élettartam több szempontból előnyt jelent. Tapasztalatom szerint a vendégek is jobban kedvelik manapság azokat a sminktetoválásokat, melyek pár éven belül kikopnak. Így bármikor változtatható a forma, a szín és ezzel befolyásolható az arc karaktere is.
  A divat folyamatos változása, a smink és sminktetováló trendek nagyléptékű fejlődése nem engedhet meg egy több évre szóló, messziről észrevehető sminktetoválást az arcon.

Hogyan zajlik?

Előzetes konzultációt/telefonbeszéltgetést követően – betartva a sminktetoválás előtti teendőket – a megbeszélt időpontban ellátogatsz szalonunkba. Első és legfontosabb lépés, mint minden sminktetoválásnal a TERVEZÉS. Minden esetben aprólékos, precíz előrajzolással választjuk a számodra megfelelő ívet, formát, technikát. Szálazott szemöldök tervezésénél általában a leendő szemöldök kontúrját rajzoljuk meg, amit kitöltünk az élethű szálakkal. Természetesen a kontúr nem lesz megtetoválva.

Fájdalomtól nem kell félned!

Minden esetben alkalmazunk érzéstelenítő gélt/folyadékot. Így a művelet abszolút fájdalommentesen elvégezhető.

A szemöldök tetoválás minimális duzzanattal jár, esetleg a tetoválást követően némi bőrpírrel. Rögtön utána visszatérhet a vendég a mindennapi teendőihez/munkához.

Hány nap alatt gyógyul meg?

A szemöldök 5-7 napig lehet kissé pörkös. Majd ez szépen kezd leválni a bőr felszínéről. Ezt piszkálni, a pörkleválást segíteni, vakarni TILOS!

Utóápolásról itt olvashatsz bővebben.

A korrekciót minimum 6 héttel, de maximum 3 hónapon belül ideális elvégezni.