Ajaktetoválás

Szeretnéd, ha ajkad teltebb lenne? Vagy túl fakónak érzed? Gondoltál a sminktetoválásra?

Ha problémád van:

  • a formával
  • vagy túl fakónak érzed
  • ha elmosódott a kontúrvonala
  • ha herpesz vagy egyéb ok miatt heges
  • ha nem elég telt
  • ha nem szimmetrikus

Akkor mi bátran ajánljuk számodra ajkaid sminktetoválását!

Szájtetoválás típusai:

Félsatír / Lágysatír

Melynek lényege, hogy nincs besatírozva az egész száj felülete. Ebben az esetben csak olyan színeket használunk amelyek harmonizálnak a száj saját színével. A félsatír leginkább telt ajkakon mutat jól. Vékony ajkúaknak a teljes satír ajánlatos, ugyanis kis szájon nem tud érvényesülni a színátmenet.

Teljes satír

Vékonyabb ajkú vendégeknek ez az ideális. Bármilyen színnel elkészíthető, mivel az ajkak teljes felülete satírozva van. Élénkebb színnel a rúzsozott hatás érhető el.

Amennyiben célod egy alig észrevehető, optikailag dúsabbnak ható, üde színű száj, akkor egy szolid színválasztás finom élénkséget visz az arcodra anélkül, hogy sminktetoválásodat a külvilág észrevenné.

3D-s

Teljes satírt készítünk ebben az esetben is, annyi különbséggel, hogy több színt használunk. Általában a külső részén sötétebbet és a száj belsejéhez haladva egyre világosabbat. Gyönyörű sminkelt hatás érhető el vele. Leginkább a dús ajkú vendégeken mutat.

Fontos! A színek kiválasztásánál és a forma megtervezésénél a Te egyéniséged és a sminktetováló szakember tudása együttesen tükröződjön. Célunk egy olyan pozitív változást elérni az arcodon, ami teljes mértékben harmonizál a személyiségeddel!

Hogyan zajlik?

Előzetes konzultációt / telefonbeszélgetést követően – betartva a sminktetoválás előtti teendőket – a megbeszélt időpontban ellátogatsz szalonunkba.

Első és legfontosabb lépés, mint minden sminktetoválásnál a TERVEZÉS.

Minden esetben aprólékos, precíz előrajzolással választjuk a számodra megfelelő formát. Ezután kerül kiválasztásra az a szín, amivel a tetoválást elkészítjük.

Ha mind a ketten úgy gondoljuk, hogy a forma és a szín is tökéletesen fog Veled harmonizálni, akkor elkezdődhet a tetoválás.

Fájdalomtól nem kell félned!

Mindig minden esetben használunk érzéstelenítő gélt/folyadékot. Így a folyamat csak kis kellemetlenséggel járhat, fájdalommal nem!

Tudnod kell, hogy az ajkak tetoválása szinte minden esetben duzzanattal jár. Közvetlenül sminktetoválás után a betetovált szín sokkal erőteljesebbnek, élénkebbnek hat! A duzzanat pár óra alatt eltűnik, a szín viszont pár napig erősebbnek tűnik.

Mennyi idő alatt gyógyul meg?

A száj tetoválás 5-7 napig lehet sebes/pörkös. Majd a pörk szépen elkezd leválni az ajkak felületéről. 7 nap után gyógyultnak tűnhet tetoválásod. Azonban a teljes gyógyulási idő 28 nap! Ezalatt az idő alatt a szín „beérik”!

Ilyenkor nagyon fontos a hidratálás és az UV védelem.

A korrekciót minimum 6 héttel, de max. 3 hónapon belül ideális elvégezni az első alkalom után.

Fontos!

Ha gyakran előfordul herpesz az ajkadon, akkor már a tetoválás előtt el kell kezdened a Telvirán gyógyszerkúrát, mivel a sminktetoválás gyógyulási ideje alatt előbújó herpesz kilökheti a pigmentet a bőrből!