Microblading szemöldök

Melynek lényege, hogy a sminketoválást nem egy motor által vezérelt gép végzi, hanem egy egyszerű tollszerű eszköz, ami gyakorlatilag úgy működik, mint egy penna, amelynek a végére apró pici tűket helyeznek el. Nem árammal működik, hanem a sminktetováló keze “vezérli”.

Amit erről a forradalmian új technikáról tudni érdemes.

Ez a módszer képes a legrealisztikusabb szálas szemöldök tetoválást elkészíteni, mivel a tűk elhelyezése egy pici kis pengére hasonlít. Így valóban annyira vékony szálakat lehet vele produkálni, mint amilyen vékony maga a szemöldökön lévő szőrszál.

Ez az új sminktetoválás technika leginkább azoknak ajánlott, akiknek még nem volt tetoválva a szemöldökük vagy már annyira elhalványodott, hogy alig észrevehető a régi tetoválás. Ugyanis ekkor tud igazán szépen és természetesen beleolvadni a természetes szőrszálak közé.

A japán szemöldök kevésbe tartós, mint a gépi szálazás vagy satírozás. Élettartama 12-18 hónapra becsült, szemben a hagyományos évekre szóló eljárással.

Az a véleményem - sok elrontott szemöldök tetoválást láttán, - hogy a rövidebb élettartam több szempontból előnyt jelent. Tapasztalatom szerint a vendégek is jobban kedvelik manapság azokat a sminktetoválásokat, melyek pár éven belül kikopnak. Így bármikor változtatható a forma, a szín és ezzel befolyásolható az arc karaktere is.

A divat folyamatos változása, a smink és sminktetováló trendek nagyléptékű fejlődése nem engedhet meg egy több évre szóló, messziről észrevehető sminktetoválást az arcon.