Szemöldök tetoválás

Kiknek ajánlott?

Azoknak akik úgy érzik:

 • Szemöldökük hiányos
 • Túl világos a színe
 • Formátlan az alakja
 • Nem elég dús, évek alatt megritkult
 • Nem illik az arcához, stílusához
 • Ha zavar, hogy túl kerek a formája
 • Ha a szőr teljesen kikopott

Ha ezek közül egy is igaz, akkor érdemes belevágnod a szemöldök tetoválásba


Szemöldök tetoválás típusai:

 • Satír technika: Mi ilyet már nem készítünk. Régebben ez volt az egyetlen módja a szemöldök tetoválásnak. Lehet kontúros vagy olyan, ami abszolút nem rendelkezik éles kontúrvonallal. A forma teljes satírozását jelenti. Azonban, ahogy más sminktetoválás technikáknak úgy a satírnak is van már modern változata. Forradalmi újítás a lágy satír vagy púderes hatás, melynek a lényege, hogy kontúr nélkül történik a satírozás.
 • Soft Powder szemöldök: Púderes hatású szemöldök a satír új forradalma. Lényege, hogy úgy néz ki, mint mikor por és ecset segítségével sminkeled a szemöldököd kontúr és hatarozott vonal nélkül. Sokkal természetesebb a régi, hagyományos kontúros satírral szemben. Hatalmas sikere van világszerte!
 • Szálazott technika: Melynek lényege a szőrszálak imitálása sminktetováló gép, vagy kézi eszköz segítségével. Ennek a technikának a legújabb trendje az úgynevezett “japán/microblading” módszer. A szálazás egy rendkívül összetett folyamat. Célja, hogy a természeteshez legjobban hasonlító szemöldök tetoválást készítsünk. Ilyenkor mérvadó a saját szőrzet sűrűsége, teltsége, színe. A szálak irányának kialakításakor a szőrszálak növekedési irányát vesszük figyelembe. Semmiképp sem csak párhuzamos szálrendezést alkalmazunk, ugyanis a természetes szőrök növekedése sem ilyen. Tudni kell, hogy szálazott szemöldök nem a tartósságáról híres, hanem a természetességéről! Évente érdemes frissíteni, hogy mindig szép legyen.
 • Microblading technika: A szálazást nem géppel végezzük, hanem egy kézi eszközzel. Ezzel a módszerrel tudjuk a legvékonyabb szálakat betetoválni úgy, hogy azok gyógyulást követően is ugyanolyan vékonyak maradjanak. Azonban csak olyan vendégnek ajánlott, akinek előtte nem volt még szemöldök tetoválása. Időtartam kb. 1 év. Ennél a módszernél a környezeted biztos, hogy nem veszi észre a tetoválásodat.
 • Hibrid technikával: Ez a módszer a microblading és a gépi tetoválás mixe. Először a kézi eszközzel végzünk szálazást, majd gép segítségével a tetovált szálak közé vagy szálazunk vagy apró satíros mozdulatokkal dúsítjuk a szemöldököt. Ezt a technikát leginkább, akkor alkalmazzuk, amikor valakinek régi satíros tetoválása volt és elhaványodott annyira, hogy abból egy természetes szálas hatású szemöldököt készíthessünk.


Hogyan zajlik?

Előzetes konzultációt/telefonbeszéltgetést követően – betartva a sminktetoválás előtti teendőket – a megbeszélt időpontban ellátogatsz szalonunkba. Első és legfontosabb lépés, mint minden sminktetoválásnal a TERVEZÉS. Minden esetben aprólékos, precíz előrajzolással választjuk a számodra megfelelő ívet, formát, technikát. Szálazott szemöldök tervezésénél általában a leendő szemöldök kontúrját rajzoljuk meg, amit kitöltünk az élethű szálakkal. Természetesen a kontúr nem lesz megtetoválva.

Fájdalomtól nem kell félned!

Minden esetben alkalmazunk érzéstelenítő gélt/folyadékot. Így a művelet abszolút fájdalommentesen elvégezhető.

A szemöldök tetoválás minimális duzzanattal jár, esetleg a tetoválást követően némi bőrpírrel. Rögtön utána visszatérhet a vendég a mindennapi teendőihez/munkához.

Hány nap alatt gyógyul meg?

A szemöldök 5-7 napig lehet kissé pörkös. Majd ez szépen kezd leválni a bőr felszínéről. Ezt piszkálni, a pörkleválást segíteni, vakarni TILOS!

Utóápolásról itt olvashatsz bővebben.

A korrekciót minimum 6 héttel, de maximum 3 hónapon belül ideális elvégezni.